Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Har du lyst å utdanne deg til IT-utvikler eller IT-driftstekniker? Eller å bli mediedesigner, medietekniker eller medieprodusent?

Hvem passer studiet for?

Studiet passer for deg som er interessert i IT, nettverk og programvare og/eller interessert i visuelle uttrykksformer og media. Du bør være kreativ, nøyaktig, og flink til å snakke med folk.

IKT med studiespesialisering - Klikk for stort bilde

Hva lærer du?

• idéutvikling og kreativ problemløsning
  • om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering
  • innholdsformidling og historiefortelling
  • foto, film og grafisk design
  • kommunikasjon og markedsføring

Eksempler på hva du kan bli:

Arbeidssteder

• IT-driftsselskaper og IT-avdelinger
  • multimediebedrifter, reklamebyråer eller forlag

Videre utdanning

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning:

• Du kan ta videre utdanning på fagskole. En fagskoleutdanning er en kort og yrkesrettet videreutdanning som er beregnet på de som har gått yrkesfag.
  • Du kan ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse
    – etter Vg2 eller
    – etter oppnådd yrkeskompetanse.
    Da har du mulighet til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Husk at noen studier, f.eks. ingeniør-, realfags- og medisinske studier, forutsetter at du har visse realfag.
  • Du kan også søke opptak til høyere utdanning etter forkurs eller gjennom Y-veien, yrkesfaglig vei til høyere utdanning. Y-veien er beregnet på deg som har relevant yrkeskompetanse.
    Forkurs og Y-veien er vanligst innen realfags- og ingeniørstudier.