Velkommen til Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin!

Vi kan tilby en ny, restaurert skole med distriktets flotteste idrettsanlegg. Beliggenheten er vakker – landlig og bynært.

Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin ligger i sentrum av Gausdal ved Segalstad Bru, cirka 21 km fra Lillehammer. Gjennom den landsomfattende elevundersøkelsen er det dokumentert at elevene trives veldig godt på skolen vår. Det er viktig. Elever som trives, er trygge og lærer bedre.

Kjøretid fra Lillehammer sentrum er omtrent 25 minutter med bil. Det er gode parkeringsmuligheter ved skolen. Bussen bruker rundt en halvtime og går flere ganger om dagen, fra skysstasjonen i Lillehammer og direkte til skolen.

Medlemskap

I 2009 ble Gausdal videregående skole fast medlem av det internasjonale Pierre de Coubertin skolenettverk. Pierre de Coubertin er de moderne olympiske lekers- og IOCs grunnlegger. Skolenettverket er derfor underlagt den internasjonale olympiske komite (IOC). Som Coubertinskole forplikter vi oss til å gi en undervisning som er i Pierre de Coubertins ånd. Dette innebærer at skolen skal søke en internasjonal forbrødring på tvers av etniske, kulturelle og religiøse skillelinjer, samt bidra til å formidlede olympiske verdier til andre.

Coubertin - Klikk for stort bildeCoubertin Hjermstad

Skolenettverk

I dette eksklusive skolenettverket er det med 25 skoler fra 5 kontinenter, lik det som symboliseres gjennom de fem OL-ringene. Coubertin-komiteen er opptatt av at skolenettverket er lite og eksklusivt, slik at ungdommene virkelig klarer å skape gode og varige nettverks-relasjoner. Vår skole er derfor den eneste skolen i hele norden som er medlem i dette olympiske skolenettverket. Annen hvert år arranger CIPC sammen med en vertsskole i skolenettverket, et stort Ungdomsforum. På Ungdomsforumet samles elever fra de ulike medlemsskolene til kulturell og idrettslig forbrødring på tvers av etniske-, kulturelle-, religiøse- og nasjonale grenser.

Ungdomsforum

I august 2013 ble Ungdomsforumet arrangert av Gausdal vdg skole - Pierre de Coubertin. Tidligere år har det blant annet vært arrangert i Kina, Frankrike, Storbritannia, Sveits, Italia, Østerrike, Tsjekkia og Slovakia.

Bli Coubertin-elev

Alle som ønsker det vil få tilbud om å bli Coubertin-elev ved skolen. Som Coubertinelev vil du få en spesiell opplæring i det olympiske verdigrunnlaget, samt at du får mulighet til å delta på ungdomsforum og andre arrangementer. Du vil få nærmere informasjon om hva det innebærer å være en Coubertin-elev, samt hvordan du kan bli det, i løpet av de første ukene på skolen.

Se fremover - snakk åpent - handle vennlig

Sist oppdatert 09.06.2017