IKT med studiekompetanse

Dette er et tilbud til elever som ønsker å utdanne seg til dataingeniør, sivilingeniør eller lignende og som liker å drive med programmering og datateknikk.

Nytt tilbud fra 2017

Gausdal videregående skole tilbyr fra skolestart 2017-2018 et nytt 3-årig løp som skal gi spisset kompetanse innen IKT og informasjonssikkerhet, samt ha en praktisk tilnærming til avanserte høgskolestudier.

Vitnemål med studiekompetanse

Utdanningen gir deg vitnemål med studiekompetanse. Du har alle fag som kreves for dataingeniørstudier ved NTNU, andre sivilingeniørstudier samt IT-studier og realfagstudier.

Samarbeid med Cyberforsvaret

Det vil bli lagt opp til et faglig samarbeid med ingeniørhøgskolen på Jørstadmoen, som er underlagt Cyberforsvaret. Samarbeidet vil inkludere programfagene.

Fordypning i matematikk og IT

Som elev på dette kurset får du maksimal fordypning i matematikk (R1 og R2) og informasjonsteknologi (IT1 og IT2) fra studiespesialiserende programområde.

Du har i tillegg Fysikk 1 og kan om ønskelig også ta Fysikk 2 i Vg3. De som ikke har behov for matematikk R2, vil kunne ha mulighet til å velge et annet fag i stedet.

Inkluderer det beste fra yrkesfag

Utdanningen inkluderer også det beste fra yrkesfaglig utdanning. Gjennom programfag fra Service og samferdsel og IKT-servicefag lærer du blant annet økonomistyring (budsjettering og regnskap), logistikk og markedsføring, drift av datainstallasjoner og nettverk – og ikke minst – cyber- og informasjonssikkerhet.

Vg1

Vg2

Vg3

IKT med studiekompetanse studieinnhold

Programfag

Informasjonsteknologi 1,
Service og samferdsel Vg1

Fysikk 1, Matematikk R1,
IKT-servicefag Vg2

Informasjonsteknologi 2,
Matematikk R2,
Sikkerhet og transport

Fellesfag

Norsk, engelsk, naturfag, matematikk 1T, kroppsøving

Norsk, kroppsøving

Norsk, samfunnsfag, historie, kroppsøving

Valgfritt

Fysikk2 og/eller bytte ut R2

Hvordan finner du studiet i Vigo?

Vg1 Service og samferdsel

Deretter Service og samferdsel med IKT, studiekompetanse, 3-årig (SSSSA1N-IT)

Sist oppdatert 10.02.2017