Idrettsfag

Er du glad i idrett og trening? Er du også interessert i idrettsteori og andre teoretiske fag? Da kan idrettsfag være noe for deg!

Idrettsfag er et tilbud til deg som ønsker å kombinere utdanningen med toppidrett, og til deg som ikke har  planer om å bli profesjonell idrettsutøver, men som ønsker en alternativ vei til studiekompetanse. Idrettsfag er et treårig studieforberedende utdanningsprogram.

Fire av idrettsfagene er felles programfag som alle må ha:

• Aktivitetslære
  • Treningslære
  • Treningsledelse
  • Idrett og samfunn

I tillegg kan du velge enten breddeidrett eller toppidrett, som er valgfrie programfag med 5 timer fordypning pr.uke

• Toppidrett
    Fotball, håndball, dans, utholdenhet (langrenn, skiskyting, sykkel, løp) og SWAT (snowboard, alpint, telemark, twin-tip)

• Breddeidrett
    Ballspill, dans og 61° nord (uteaktiviteter)

Det er også mulig å velge programfag fra andre programområder i studieforberedende utdanningsprogram i stedet for toppidrett eller breddeidrett. Skolen tilbyr blant annet matematikk R1 på Vg2.

Idrettsfag gir:

• Generell studiekompetanse med rett til å søke ulike studier ved høyskoler og universiteter
  • Grunnlag for trenerjobber innenfor idretts- og friluftsliv, spesielt innenfor barneidrett

Skolens tilbud etter Vg1:

Skolens tilbud etter Vg2:

Sist oppdatert 10.11.2015