Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Sertifisert helsefremmende skole

Gausdal vgs. er nå sertifisert, og seks av ti videregående skoler i Oppland kan kalle seg helsefremmende skoler.

Fylkesordfører Even Aleksander Hagen delte ut diplom for sertifisert helsefremmende skole til elevrådsleder Elise Løken og rektor Erland Sandvik ved Gausdal videregående skole. - Klikk for stort bildeFylkesordfører Even Aleksander Hagen delte ut diplom for sertifisert helsefremmende skole til elevrådsleder Elise Løken og rektor Erland Sandvik ved Gausdal videregående skole.

Fylkeskommunen gratulerer

Før jul var fylkesordfører Even Aleksander Hagen på besøk på Gausdal videregående skole. Der delta han ut diplomet på at Gausdal vgs nå har blitt en helsefremmende videregående skole. 

Fylkeskommunen gratulerer elevrådsleder Elise Løken, rektor Erland Sandvik, lærere, elever og alle andre som bidrar i arbeidet for bedre helse, trivsel og mestring for alle på skolen.

Sertifiseringsordning for helsefremmende arbeid

I tråd med Folkehelseloven skal fylkeskommunen fremme helse og forebygge sykdom i sin tjenesteyting. Satsing på helsefremmende videregående skoler er en strategi i Regional plan for folkehelse.

I 2008 ble en sertifiseringsordning innarbeidet for å stimulere til systematisk og helhetlig forebyggende og helsefremmende arbeid i skolene. Det ble utarbeidet kriterier for å bli en sertifisert helsefremmende skole.

Her kan du lese kriteriene for å bli sertifisert. (PDF, 211 kB)

Målet er at alle skolene skal bli sertifisert

Skolene har årlig fått utviklingsmidler til ulike helsefremmende tiltak innen kosthold, fysisk aktivitet, tobakks- og rusforebyggende arbeid, trivsel og miljø. Tiltakene skal være forankret i skolens planlegging og årshjul. Elever og ansatte skal være involvert i planlegging og gjennomføring av tiltakene. Utviklingsmidler til helsefremmende tiltak er ment som en stimulering av tiltaks-, kompetanse- og metodeutvikling.

De skolene som til nå er sertifisert som helsefremmende skole er Gausdal, Lena-Valle, Hadeland, Gjøvik, Dokka og Valdres. Målet er at alle skolene skal bli sertifisert i løpet av 2018. 

Sist oppdatert 26.01.2018
Fant du det du lette etter?
Login for redigering