Pris til fem avgangselever

vinnere og utdelere - Klikk for stort bildeTirsdag kveld fikk fem av fylkets avgangselever en fin utmerkelse gjennom Pierre de Coubertin elevpris.

Åttende gang

Pierre de Coubertin elevpris er en årlig verdipris som tildeles én avgangselev på Vg3 fra hver av de fem skolene i Oppland der idrettsfag er ett av utdanningsprogrammene som skolene tilbyr. Disse skolene er: Nord-Gudbrandsdal vgs, Valdres vgs, Lena Valle vgs, Hadeland vgs og Gausdal vgs Pierre de Coubertin.

Hvem som tildeles prisen er uavhengig av hvilket utdanningsprogram eleven tilhører. I år er det åttende året prisen deles ut i Oppland. Prisen er bygget på verdiene;

• vennskap
  • dyktighet
  • respekt

Elevene mottok prisen i det olympiske museet på Lillehammer. Rektor ved Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin, Erland Sandvik, gratulerte de fem og understreket at prisen er viktig fordi den bygger på mer enn prestasjoner og karakterer.

- Dette har dere alle grunn til å være stolte av, sa Sandvik til vinnerne.

Vinnerne er:

• Johannes Bjertnæs fra Hadeland videregående skole
  • Ingeborg Gønner Rønning Øvstedal fra Gausdal videregående skole, Pierre de Coubertin
  • Ådne Skogsbakken fra Lena-Valle videregående skole
  • Johanne Lindby fra Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule avdeling Otta
  • Andreas Rosendal Nyhagen fra Valdres vidaregåande skule

De fem vinnere av elevprisen Pierre de Coubertin 2017. - Klikk for stort bildeDe fem vinnere av elevprisen Pierre de Coubertin 2017. Elin Stokkenes

Gode rollemodeller

Felles for prisvinnerne er at de klarer å kombinere idrett/kultur og skole på en god måte. De må i tillegg være gode rollemodeller og etterleve Pierre de Coubertins motto:

• se fremover,
  • snakke åpent
  • handle vennlig

Elevene må ha utmerket seg i et praktisk idrettsfag eller i kroppsøving, og må samtidig ha opptrådt etter de olympiske idealer som et godt forbilde for andre elever.

Eleven må også være aktiv idrettsutøver eller trene ved siden av skolegangen og/eller utøve en kunstart innen musikk, dans eller drama, på høyt nivå. I tillegg bør eleven vise samfunnsansvar gjennom å ha påtatt seg frivillig arbeid i lag eller foreninger, alternativt i andre tillitsverv som tillitselev på skolen, politiske verv eller lignende.

OL-vinner Øystein "Pølsa" Pettersen fortalte om hvilke verdier han verdsatte som idrettsutøver.
- Det er så flott at dere har fått denne prisen på grunn av den dere er, ikke bare for hva dere har gjort. De aller beste er noe mer enn bare gode i idretten, de er også gode medmennesker. Dere har all grunn til å være
stolte av denne utmerkelsen, sa Øystein Pettersen.

5000 kroner til vinnerne

Erland Sandvik, rektor ved Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin, OL-vinner Øystein Pettersen, Andreas Rosendal Nyhagen, Johanne Lindby, Joakim Wiik, Ingeborg Gønner Rønning, Ådne Skogsbakken, Asgaut Undheim, Johannes Bjertnæs og fylkesordfører Even Aleksander Hagen. - Klikk for stort bildeErland Sandvik, rektor ved Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin, OL-vinner Øystein Pettersen, Andreas Rosendal Nyhagen, Johanne Lindby, Joakim Wiik, Ingeborg Gønner Rønning, Ådne Skogsbakken, Asgaut Undheim, Johannes Bjertnæs og fylkesordfører Even Aleksander Hagen.Prisen gis på vegne av den internasjonale Pierre de Coubertin-komiteen. Komiteen støttes økonomisk og faglig av den internasjonale olympiske komite (IOC). Norges idrettsforbund bidrar også med et utdanningsstipend på 5000 kroner til hver av prisvinnerne.

Gausdal videregående skole er Nordens eneste medlemsskole av i alt 25 skoler i Coubertin-komiteens skolenettverk rundt omkring i verden. Det er Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin, som også i år deler ut prisen.

Stolt skoleeier

- Vi skØystein Pettersen, vinner fra Hadeland vgs Johannes Bjertnæs og fylkesordfører Even Aleksander Hagen - Klikk for stort bildeØystein Pettersen, vinner fra Hadeland vgs Johannes Bjertnæs og fylkesordfører Even Aleksander Hagenal være rause og se hverandre som medmennesker, ikke bare gjennom resultater og karakterer. Det er dere levende eksempler på. Dere ser ikke bare dere sjøl gjennom det dere gjør i skoledagen, eller på idrettsbanen, dere har også et øye for andre rundt dere. Hvem trenger ikke av og til å kjenne at noen legger armen rundt en, at det er noen som bryr seg om hvordan du har det? Dere har god grunn til å være stolte i dag. Jeg kjenner også på en stolthet som skoleeier, sa fylkesordfører Even Aleksander Hagen ( Ap) da han delte ut medalje og diplom sammen med Øystein Pettersen.

Sist oppdatert 22.06.2017