Eneste "Rene skole" i Norge

Antidoping Norge har gitt Gausdal videregående skole utmerkelsen som første skole i landet.

Erik Børresen

Gausdal videregående skole Pierre de Coubertin har i mange år hatt samarbeid med Antidoping Norge og forbyggende arbeid rundt doping.

- Det vi har forpliktet oss til er å ha et undervisningsopplegg rundt doping og forebyggende arbeid på alle klassetrinn, sier rektor ved Gausdal videregående skole, Erland Sandvik.

Solid kompetanse på antidopingarbeid

Elever ved skolen skal få en solid kompetanse rundt antidopingarbeid, trening og kosthold.

- På den måten får de gode holdninger og kan ta sunne og fornuftige valg på bakgrunn av kunnskapen de har tilegnet seg, sier Sandvik.

Stolt og glad

Rektoren setter stor pris på utmerkelsen.

- Vi er stolte og glade for å ha fått denne utmerkelsen. Det handler ikke bare om at vi er en idrettsfagelig skole. Det er også et viktig samfunnsansvar å formidle kunnskap om doping og skadevirkningene det har for kroppen, sier Sandvik.

- Den største dopingen er utenfor idretten hvor mange tar snarveier for å se bra ut, legger han til.

Sist oppdatert 02.02.2018