Helserådgiver

Skolehelsetjenesten

Helserådgiver ved Gausdal vgs er helsesøster Margret Bruvik.

Mobil 46 66 56 44, E-post: margret.bruvik@gausdal.kommune.no

Tilstede på skolen tirsdag 09-15, og torsdag 09-15.  Er å treffe på helsestasjon for ungdom onsdager kl.13:00- 16:00 på Rådhuset (kommunehuset)

Kontor ovenfor IT avd.

Skolehelsetjenesten er et gratis helsetilbud til deg som er elev ved skolen. Målet til tjenesten er å bidra til økt trivsel og mestring for ungdom, og å fremme fysisk, sosial og psykisk helse hos elevene. Helsesøster er en del av skolens Elevtjeneste.

Med helse menes å se sammenhengen i livet, å forstå sin situasjon, se mening og oppleve hverdagen overkommelig/håndterbar.

Tiltak er samtaler individuelt eller gruppevis. For at du skal få den hjelpen du trenger, samarbeider jeg med skolen, foreldre, evt. henviser til andre hjelpeinstanser hvis det er nødvendig og ønskelig. Alt dette skjer i samråd med deg. Helsesøster har taushetsplikt etter helsepersonell-loven.

Eksempler på temaer vi kan prate om:

•             Utfordringer eller bekymringer hjemme, på skolen, blant venner, kjæreste.

•             Slitsomme tanker, selvfølelse, trivsel/mistrivsel, ensomhet

•             Kosthold, forhold til kropp

•             Samliv og seksualitet, prevensjon

•             Andre ting du har behov for å snakke om

Skoletjenesten er både for gutter og jenter.  Du behøver ikke å bestille time. Kom innom i åpningstiden eller send SMS / epost for en timeavtale. Du får ikke fravær hvis du kan fremvise lapp om at du har vært hos helsesøster.

Ditt ansvar: Du må selv oppsøke helsetjenesten.

Legeordning

Hybelboende elever oppfordres til å skaffe seg fastlege i Gausdal eller Lillehammer. Gå inn på www.helfo.no eller ring fastlegetelefonen 81059500.

Sist oppdatert 08.01.2016